E-Ticarete Yeni Başlayanlar İçin: Sanal Mağaza

Ticaretin elektronik ortamlarda gerçekleştirilmesi ortaya çıkan bir satış ve satın alım kanalı olan e-ticaret ürün ya da hizmetleri alıcıları ile buluşturur. E-ticaret yapmaya başlayan işletmeler ya da firmalar öncelikle bir web sitesi açarak işe başlarlar. Hazırlanan web sitesinde teknik işlemler bittikten sonra, web sitesi üzerinden ürün ya da hizmetin tanıtım ve satışı gerçekleştirilir. Bu tür web sitelerine kısaca “sanal mağaza” denir. Web sitesi üzerinden ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren firmalar, internet aracılığı ile müşterilerine ulaşır.

E-ticaret yapılabilmesi için açılan her sitenin bir sanal mağaza olduğunu söyleyebiliriz. Sanal mağaza üzerinden perakende satış gerçekleştirilebilir. Reel mağaza olarak ifade edebileceğimiz fiziki mağaza sahipleri, işletmelerini e-ticarete taşımak isteyebilir. E-ticaret hizmeti dijital dünyada ürün ya da hizmetlerini daha fazla alıcının beğenisine sunmak isteyebilir. Bu istekleri gerçekleştirmek için kurulan e-ticaret web sitelerinin her biri birer sanal mağazadır. Sanal mağaza üzerinden ürün ya da hizmet tanıtımını hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, mevcut müşteri potansiyelinizi genişletebilirsiniz.

Sanal mağaza, özellikle internet kullanımının çoğalmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Fiziki mağaza tercih eden müşteriler kadar, sanal mağazaları tercih eden müşterilerin oranı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Sanal mağaza, internet kullanıcılarına sunduğu avantajları sayesinde çokça tercih edilmektedir. Fiziki bir mağazada dolaşan ve ürünleri incelemek isteyen bir müşteri özellikle zaman sınırlamasına bağlı olarak bu eylemi sınırlı bir süreye sığdırmak zorundadır. Sanal mağaza, kullanıcına zaman süresi olmayan bir hizmet sunar. İnternet kullanıcıları zaman – mekan faktörleri fark etmeden sanal mağazayı ziyaret edebilir. Diğer kullanıcıların ürün ya da hizmetler hakkındaki yorumlarını görerek fikir edinebilir.

Bu gibi pek çok avantajlı durumu internet kullanıcılarına sunduğu için rağbet gören bir e-ticaret hizmetidir. Sanal mağaza, internet üzerinden müşterilerin kolayca ürünü ya da hizmeti inceleyebileceği pratik bir platformdur. Ayrıca sanal mağaza, online ve offline olarak isteğe göre hizmet verebilir.

Neden Sanal Mağazacılık?

Sanal mağaza hizmeti, günümüzde çok fazla işletme ya da firmanın yöneldiği bir hizmettir. Reel mağazası olanların yanı sıra fiziki mağazası olmayanlar tarafından da tercih ediliyor. Sanal mağazacılık, son dönemde gündemi oldukça meşgul eden ve hala küresel bir kriz olan Covit-19 pandemi süreci ile büyük bir ivme kazanmıştır. Sanal mağaza satın alım ve satış işlemlerinin online olarak yürütülebildiği bir alandır. Bu nedenle sanal mağaza sahipleri, online olarak hizmet vermeye devam edebiliyor.

Bunun yanı sıra internet üzerinde sürecin gerçekleşmesi de önemi olan bir diğer faktördür. Dijital alanda işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi hem alıcı hem de satıcının zaman açısından tasarruf etmesini sağlıyor. Bu faktörlerin yanı sıra girişimcileri ve ticari işletmeleri sanal mağaza açmaya yönelten başka faktörler de vardır. Bunları kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Düşük Maliyet
  • Online Hizmet
  • Geniş Müşteri Kitlesi
  • Alternatif Yönetim Kolaylığı
  • Kâr faktörü
Neden Sanal Mağazacılık?

Düşük Maliyet

Sanal mağazacılığın tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri olarak ifade edilebilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sanal mağazacılık, reel mağazası olanlar ve olmayanlar tarafından kullanabilen bir hizmettir. Satış yapmak isteyen ancak fiziki mağaza açacak finansal güce sahip olmayan işletmeler, sanal mağaza ile ürün ya da hizmetini satabilir. E-ticaret web sitesini, fiziki mağazaya göre daha düşük bir bütçeyle kurabilirsiniz. Kira, fatura, çalıştıran gibi etkenler için ayrıca bir gider oluşturmanıza gerek kalmaz.

Dikkat! Sanal mağaza kurma fikri, reel mağazaya göre daha alternatiflidir. Ancak sanal mağazanızı kurmadan önce sağlam bir ön hazırlık yapmalı daha sonra hayata geçirmelisiniz. E-ticaret, kar sağlayan bir alandır ancak plan ve programın ayrıntılar düşünülerek hazırlanması gerekir.

 Online Hizmet

Sanal mağazanız üzerinden online hizmet kolaylığı ile internet olması durumunda zaman- mekân fark etmeden hizmet vermeye devam edebilirsiniz. Müşterilerinizin size ulaşmasını sağlayacak alternatif yollar sağlamış olursunuz. Son dönemde özellikle yaşadığımız bir kriz durumu olan Covid19 salgın hastalığı, sanal mağazası olan pek çok işletmenin online olarak hizmet vermesine sebep olmuştur. Bu gibi kriz durumlarından sanal mağaza hizmeti ile en az zararla yolunuza devam etmenize yardımcı olur.

Reel mağazası olan pek çok iş yeri, bu süreç boyunca kapalı kalmış ve hizmet verememiştir. Satış yapamayan iş yeri sahipleri, finansal açıdan büyük zarara uğramıştır. E-ticaret yapan işletmeler, web sitesi ile online olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Sanal mağazacılık hizmeti ile müşterilerinizle etkileşimde kalabilirsiniz.

Geniş Müşteri Kitlesi

Reel mağazanın etki alanı sanal mağazaya göre daha sınırlıdır. Reel mağaza daha yerel bir satış hizmeti sunar. Müşteri kitlesi açısından, sanal mağazanın oranı reel mağazaya göre daha fazladır. İnternet kullanan herkesin sanal mağazayı ziyaret etme ihtimali vardır. Hatta müşteri potansiyeli e-ihracat ile sınırların ötesine kadar uzanabilir.

Bunun yanı sıra reel mağaza, günün belli saatlerinde müşteriye hizmet verir. Mesai saatleri dışında hizmete kapalıdır. Ancak sanal mağazacılıkta böyle bir sınırlama bulunmaz. Müşteriler istedikleri saatte istedikleri ilden sitenizi ziyaret ederek alışveriş yapabilir.

Alternatif Yönetim Kolaylığı

İş yerinizi istediğiniz yerden kontrol edebilme ve yönetme kolaylığı, sanal mağaza hizmeti ile mümkün. E-ticaret hizmeti öncelikle bir web sitesi kurma süreci ile başlar. Bu web sitesi üzerinden ürün ve hizmet satışı yaparken aynı zamanda sanal mağazanızı kontrol de edebilirsiniz. Bu kontrolü ister evde ister başka bir ülkeye seyahat ederken isterseniz ise herhangi bir yerde herhangi bir zamanda gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal mağazanızı online bir şekilde uzaktan yönetebilir kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

Kâr Faktörü

Ticarette olduğu gibi e-ticaret de belli bir yatırım sonucu yapılır. Yatırımcılar ve işletmeler, güncel ticaret hareketlerinden geri kalmamak için son gelişmeleri takip ederler. E-ticaret hizmeti, ticaret alanında gerçekleşen büyük ve oldukça popüler bir gelişmedir. Bu nedenle kazanç elde etmek isteyen yatırımcılar ya da işletme sahipleri e-ticaret sitesi açarak dijital dünyaya giriş yaparlar.

Sanal mağaza hizmeti ile siz de sağlam stratejiler oluşturarak yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Markanızın tanıtılması ve dijital pazarda yer edinilmesi noktasında sanal mağaza size büyük fırsatlar sunar. Bu sayede yatırımlarınız karşılığını alabilirsiniz.

Sanal Mağaza Açma Aşamaları

Sanal Mağaza Açma Aşamaları

E-ticaret adım atmanın ilk aşaması sanal mağaza açmaktır. Sanal mağaza, e-ticaret web sitesi ile aynı şeydir. Bu platform üzerinden işletme sahibi ürün ya da hizmetini alıcıları ile buluşturmaya çalışır. Ancak sanal mağaza (web sitesi) açmak için yapılması gereken bazı aşamalar bulunur. Bu aşamalar;

  • Vergi levhasına sahip olmak
  • Sanal pos kaydına sahip olmak
  • Banka hesabı oluşturmak
  • Domain satın almak
  • E-ticaret alt yapısı seçmek

Vergi levhasına sahip olmak gerekli değil zorunludur. Vergi levhasına sahip olmayan işletmelerin sanal pos alması mümkün değildir. Ayrıca faturalandırma işleminin yapılabilmesi için vergi levhası oldukça önemlidir. Vergi levhası aldıktan sanal pos sahibi olabilirsiniz. Daha sonra banka hesabı oluşturarak siteniz için bir domain satın alabilirsiniz. Domain seçerken sizi yansıtacak, akılda kalıcı, açık ve öz bir isim bulmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca, ”Domain Nasıl Seçilir?” yazımıza buradan göz atabilirsiniz.

Son olarak bir e-ticaret alt yapısı seçebilir ve sanal mağazanızı oluşturabilirsiniz.

Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet dini chat elektronik sigara cinsel sohbet çanakkale psikolog oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı eşya depolama Uluslararası evden eve nakliyat Uluslararası ev taşıma