İç SEO Nedir?

İç SEO yani ‘’on-Page SEO’’ arama motorları optimizasyonu çerisinde önemli bir yere sahip olarak kabul edilir. Doğru bir SEO çalışması sayesinde internet sitenizin Google, Yandex gibi arama motorları içerisinde üst kısımlarda yer almasına yardımcı olabilirsiniz. Arama motorlarında üst sıralar içerisinde yer alan sitelerin diğer sitelere göre daha fazla tercih edildiğini söylemek mümkün olabilir.
İç SEO çalışmaları oldukça detaylı bir biçimde gerçekleştirilerek yapılır bu çalışmalar sayesinde sitenizi Google uyumlu bir hale getirebilirsiniz. Doğru iç SEO çalışmaları sayesinde Google bot ve site kullanıcıları site içerisinde daha kolay bir biçimde gezinebilecek ve istedikleri bilgi ve içeriğe hızlı bir biçimde ulaşabilecektir. Kullanıcılar tarafından kolay erişilebilir bir site oluşturmak Google için doğru bir optimizasyon yapmış olmak anlamına gelir. Site içerisinde kullanılan doğru anahtar kelimeler ve kolay erişebilir bilginin doğru olarak internet sitesi içerisinde bulunması sitenizin Google arama motoru içerisinde üst sıralarda yer almasına yardımcı olan önemli durumlar arasında yer alır.

İç SEO Çalışmaları Site İçin Ne Fayda Sağlar?

‘’Neden iç SEO çalışması gerçekleştirilmelidir?’’
Temel olarak iç SEO çalışmaları sayesinde site içerisinde Google bot ve site kullanıcıların hedefledikleri veriye kolay bir biçimde ulaşabilmesi sağlanır. İç SEO çalışmaları kapsamında sayfa başlıkları, ürün ve kategori açıklamaları, doğru başlık etiketleri, anahtar kelimelerin doğru olarak kullanılması, site içerisinde doğru link kullanımı gibi durumları kapsar ve bu bilgilere kolay ve rahat bir biçimde ulaşılmasını sağlar.
Tüm SEO çalışmaları uyumlu ve tam olarak doğru bir biçimde gerçekleştirildiği zaman ise hedeflenen organik site ziyaretçi sayısı gittikçe artacak ve internet sitesi bu duruma bağlı olarak Google arama motoru içerisinde yükseliş gösterecektir.

Site İçi SEO Çalışmaları için Önemli Faktörler Nelerdir?

Site içi SEO çalışmaları için önemli faktörler site ziyaretçisi ve Google bot için değişiklik gösterir. Site ziyaretçisinin istediği ürüne veya hizmete rahat ve kolay bir biçimde ulaşmasını sağlayabilmek adına iç SEO çalışmaları oldukça büyük bir önem taşıyor Google bot için ise hem iç SEO çalışmaları hem de site içerisindeki teknik alt yapının oldukça iyi bir biçimde tasarlanmış olması gerektiği söylenilebilir.
Site İçi SEO Çalışmasında dikkat Edilmesi Gereken Önemli Faktörler Nelerdir?
Site içi SEO çalışmaları için 3 ana kriterin büyük bir öneme sahip olduğu söylenilebilir, Bu faktörler ise:

Web sayfasının Kaynak Kodları Nasıl Olmalı?

Web sayfası kaynak kodları iç SEO çalışması etkinliğinde arama motorları botları için oldukça önemlidir. Arama motorları botları bu kaynak kodlarını okuyarak site içerisinde hangi bilgilere site kullanıcılarının ulaşabileceğini tespit eder. Web siteleri birer yazılım biçimidir. Web sitelerinin oluşturulması Asp veya PHP alt yapısı ile gerçekleştirilir. Kaynak Kodları ise HTML biçimli olarak oluşturulur. Web sitesi oluştururken temel olduğu söylenilebilecek olan kaynak kodlarının web sitesi içerisine girdiğiniz zaman ekrandaki gördüğünüz her şeyi kapsadığını söylemek mümkün olabilir.
HTML kodlarının Google SEO iç çalışması içerisindeki önemi ise arama motorlarına sayfa hakkında bilgi sağlanmasıdır.

Web Sayfasının Ara Yüzü Nasıl oluşturulmalı?

Web sayfası ara yüzünün doğru bir biçimde oluşturulması site ziyaretçileri için oldukça önemlidir. Web sayfasının ara yüzünün doğru bir biçimde oluşturulması sayesinde site kullanıcıların ilgilerini birbiriyle uyumlu renkler kullanarak daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Çok uzun ve zor anlaşılabilir başlıklar kullanarak site içerisinde kullanıcının istediği hizmet veya ürüne kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede siteniz daha çok tercih edilebilir bir hal alabilir demek doğru olabilir.


Site ara yüzü arama motoru kullanıcılarına hitap eder bir biçimde oluşturulduğu takdirde kullandılar site içerisinde zaman geçirmekten kaçınabilir. Site kullanıcıları için en önemli durumlardan biri site içerisindeki bilgilere hızlı ve kolay ulaşabilmesi ve sitenin görsel içeriklerinin uyumlu bir şekilde dizayn edilmesidir demek mümkün olabilir. Site ara yüzünün kullanıcıya hitap edecek bir biçimde oluşturulması sitenin ziyaret edilme oranı üzerinde önemli bir yere sahiptir.

Web Sayfasının Hızı İç SEO çalışmaları İçin Önemlidir.

Site ziyaretçileri için en önemli konulardan biri site içerisinde hızlı bir şekilde istediği ürüne ulaşarak satın alabilmek diyebiliriz. İnternetten ulaşılmak istenen herhangi bir hizmet şekli, ürün veya bilgiye hızlı bir biçimde ulaşabilmek oldukça önemlidir. İnternet kullanıcıları genel olarak sabırsızlık gösterebilir. Site içerisinde sayfalar arasındaki gezintinin aksaması ve hızlı bir biçimde site içerisinde istenilen ürüne veya bilgiye sahip olunamaması site ziyaretçisinin web sitesi içerisinde fazla vakit geçirmemesine sebep olabilir kullanıcılar daima hızlı ve kolay erişebilir olan web sayfalarını daha çok tercih edebilir.

İç SEO Çalışması Nasıl Gerçekleştirilir?

İç SEO çalışmalarını profesyonel bir biçimde gerçekleştirerek web site içeriğinizin arama motorları tarafından daha kolay bir biçimde anlaşılmasına katkı sağlayabilirsiniz. Web sitenizi arama motorları botlarının anlayabileceği bir dilden tasarlamak sitenizin arama motorlarının üst kısımlarında yer almasına oldukça büyük bir katkı sağlayabilir.
İç SEO çalışmalarının nasıl etkili bir biçimde gerçekleştirileceğini anlamak için iç SEO konu başlıklarını iyi bilmek ve iç SEO çalışması içerisinde dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında fikir sahibi olmak büyük bir önem taşır.
İç SEO Çalışması Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Durumlar Nelerdir?
SEO uyumlu URL oluşturmak

Arama Motoru URL’si Nasıl oluşturulur? SEO Uyumlu URL Neden Önemlidir?

SEO dostu link yapısı oluşturulması sayesinde URL içerisinde kullanılan anahtar kelimeler sayesinde arama motorları botları tarafından site daha anlaşılabilir bir hale geliyor. Google dostu bir URL sayesinde sayfanın içeriği sayfa URL’si sayesinde anlaşılabilir bir hal alıyor.
Google dostu bir site URL’si oluştururken dikkat edilmesi önemli olan noktalardan biri ise URL içerisinde kullanacağınızın anahtar kelimeleri sayda URL’sinin 5. Kelimesine kadar kullanılmasının sağlanması olabilir. Bu sayede arama motorları anahtar kelimenizi tanır ve siteniz arama motorları tarafından kolay bir biçimde anlaşılabilir.
Anahtar kelimelerin doğru oluşturulması web sitenizin kolay bir biçimde arama motorları tarafından kolaylıkla anlaşılmasını sağlıyor.

Peki, Web Sitesi İçin Anahtar Kelime Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Anahtar kelime tercih ederken SEO çalışması yapılan web sayfası ile uyumlu bir anahtar kelime tercihi yapmanız oldukça önemli bu site ziyaretçilerinin doğru ve kolay ulaşılabilir olarak web sitenize hızlıca ulaşmalarına yardımcı olabilir. Yani anahtar kelime kesinlikle sitenizin ana konusu ile ilgili olmalıdır demek doğru olabilir.
Siteniz için kullandığınız anahtar kelimelerin arama motorları içerisinde daha önce sıklıkla aratılmış olması önemlidir. Arama motorları içerisinde daha fazla aratılmış kelimeleri tercih ederek sitenizin ziyaret edilme oranını arttırmanız mümkün olabilir. Aynı zamanda bu anahtar kelimeler arama motorları içerisinde sizin de ulaşmak istediğiniz hedef kitleye kolaylıkla ulaşmanıza yardımcı olacak ve doğru kitlenin sitenizi ziyaret etmesine katkı sağlayacaktır demek mümkün olabilir. Sitenizin doğru hedef kitle tarafından ziyaretinin gerçekleştirilmesi sayesinde site içerisinden yapılan alışveriş miktarının artmasında yardımcı olabilir.
Anahtar kelime tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta anahtar kelimelerin ortalama olarak aranma oranlarına bakmanın yanı sıra anahtar kelimelerin aranma grafiklerini de incelemek olabilir. İstatistiksel olarak 12 ay içerisinde aranma oranında artış gözlenebilen anahtar kelimeler tercih etmek size fayda sağlayabilir. Ortalama olarak aranma oranı yüksek olan kelimelerin aranma miktarlarında son aylar içerisinde düşüş gözlemleniyorsa bu kelimelerden tercih etmek yerine grafik görüntüsü yükselen kelimeler içerisinden tercih etmek daha doğru bir tercih olacaktır ve ilerleyen zamanlar içerisinde arama yükselmesi devam edilebilecek olan kelimeler sitenizin popülerliğini korumasına katkı sağlayacaktır demek mümkün.


Anahtar kelimeyi basit ve temel bir biçimde URL içerisinde kullanarak site ziyaretçilerinin web sayfasını kolaylıkla anlamasına yardımcı olurken aynı zamanda sayfanızı tekrar ziyaret etmek istediklerinde anlaşılabilir bir anahtar kelime URL tercihi yaptığınız için sitenizi tekrar kolaylıkla bulabilmelerini ve tercih etmelerini sağlayabilirsiniz.
Anahtar kelimelerin URL içerisinde yer alması SEO için oldukça önemli bir durumdur çünkü
Sayfanın kolay bulunabilmesine yardımcı olur ve sayfa içeriğini birkaç anahtar kelime ile anlatır
Web sayfasına hızlı ve kolay bir biçimde ulaşma üzerinde oldukça etkilidir.


Web sitesi sayfalarının başkaları ile kolaylıkla paylaşılmasına yardımcı olan etkenler arasında yer aldığı söylenilebilir.
URL için dikkat edilmesi gereken bir diğer etken ise URL metninin uzunluğu diyebiliriz. URL metninin uzun olmaması gerekmekte. Fazla uzun URL metinleri hedef anahtar kelimenizin kolay anlaşılabilir olmamasına neden olabilir. Bu neden ile uygun URL metin uzunluğu için 100 karakter yeterli olacak uzunluk miktarıdır ve üst limit karakter uzunluğunun 2083 karakter olduğu bilinir.
Site Başlıklarının ve Site Açıklamalarının Doğru Bir Biçimde Tasarlanması

SEO Title Nedir?

SEO title arama motorlarında bir konu ile ilgili arama yaptığınız zaman görünen arama motoru başlıklarına denir. Bu başlıklar tıklanabilir olarak görünür web sitelerinin içeriğini temsil eder. SEO uyumlu title yazarak arama motoru üzerinden sitenize erişim oranının artışını sağlayabilirsiniz.

Title Tag Nasıl Olmalı? (Arama Motoru Uyumlu Başlık Etiketi Nasıl Olmalı?)

Sayfa başlığı oluştururken oluşturduğunuz başlığın seo uyumlu olabilmesi için çok uzun veya çok kısa olmamasına dikkat etmeniz gerektiğini söylemek mümkün olabilir. SEO uyumlu başlığın maksimum 60 karakter uzunluğunda olması önerilir daha uzun karakter kullanımı başlığınızın arama motoru içerisinde tam olarak görünmemesine neden olur. 60 karakterden uzun karakter kullanımı sonucunda ‘’…’’ şeklinde bir görünüş sağlanır bu da başlığınızın tam olarak okunmamasına ve dikkat çekici olmamasına neden olabilir.
Arama Motoru başlıklarının kısa olması ise yeteri kadar ilgi çekici görünmeyebilir, Arama motoru botları tarafından tam olarak anlaşılamayabilir. Arama motoru botlarının başlıklarınızı tam olarak anlayabilmesi için arama motoru başlıkları içerisinde belirlediğiniz anahtar kelimeye yer vermeniz büyük bir önem taşır.
Belirlemiş olduğunuz arama motoru başlığının özgün olmasına dikkat edilmelidir.


Web sitesi iç tasarımında kullanacağınız metinlerin özgün bir şekilde oluşturulmasının önemli olduğu kadar arama motoru başlıklarının da özgün olması oldukça önemlidir. Title oluştururken tamamen anahtar kelime bazlı bir oluşturma sergilemek başlığınızın ilgi çekici olmamasına neden olabilir özgün içerikler site kullanıcıları tarafından daha fazla tercih edilir.


SEO Uyumlu Başlık Oluştururken Marka Adına Yer Verebilirsiniz.
Arama Motoru sayfası içerisinde marka adınızın görünmesi markanızın akılda kalıcı olmasına yardım edebilir. İlgi çekici özgün bir başlık ve marka adı internet kullanıcılarının dikkatini çekmenizi sağlarken aynı zamanda marka adınızın da tanınmasına ve sonraki alışverişler için sizin sitenizin tercih edilmesinde katkıda bulunabilir.

Description Nedir?

Arama motoru uyumlu ve özgün bir başlık üretmek kadar arama motoru uyumlu bir açıklama üretmek de oldukça büyük bir önem arz eder. Description Türkçe anlam olarak ‘’açıklama metni’’ olarak tanımlanır.
Title etiketinin altında yer alan açıklama kısmına description adı verilir. Bu kısım da arama motoru üzerinde görüntülenebilir olarak web site kullanıcılarının karşısına çıkar.
‘’ Description açıklamaları ne kadar uzunlukta olmalı?’’
SEO uyumlu bir description maksimum olarak 140-160 karakterden oluşturulmalı diyebiliriz fazla uzun açıklamalar yerine içerisinde web sayfanız ile ilgili ilgi çekici ve özgün bir yazıya yer vermeniz önerilebilir.

Description İçeriği Nasıl Olmalı?

Açıklama kısmınızın ilgi çekici ve harekete geçirici bir içerik olmasına özen göstermelisiniz. Web siteniz için merak uyandırıcı bir içerik oluşturmanız gerekmektedir. Açıklama kısmı içerisinde kullandığınız cümlelerin merak uyandırıcı bir biçimde tasarlanması web sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmak üzerinde etkili olabilir. Arama motoru açıklamaları aynı zamanda web sitenizin pazarlanmasının sağlanması üzerinde de etkilidir. Merak uyandırıcı açıklamalar sayesinde ilgi çekici bir web sitesi görünümü sağlamanız mümkün olabilir.

Web sitenizin içerisinde bulunan her sayfa için farklı bir description oluşturabilirsiniz.
Web siteniz içerisinde tekrarlanan açıklamaların bulunmaması ve aynı zamanda özgün içeriklere yer verilmesinin önemli olduğu kadar arama motoru içerisinde yer alan açıklamalarınızın da birbirinden farklı ve özgün olarak oluşturulması gerekir. Web siteniz her bir sayfası için farklı bir açıklama kullanmanız web site ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek. Her web sayfası için özenle oluşturulan arama motoru açıklamaları ve arama motoru başlıkları. Hedef kitlenize doğru ve etkili bir biçimde ulaşmanıza katkı sağlarken aynı zamanda web sitesininiz daha fazla tercih edilmesine yardımcı olabilir.
SEO title içerisinde olduğu gibi Description içerisinde de anahtar kelimeye yer verilmesi oldukça önemlidir.


Arama motoru botları tarafından sayfanızın kolay anlaşılabilir bir biçimde olması için arama motoru başlığınızın ve arama motoru için yazmış olduğunuz açıklamanın birbiri ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Bu neden ile Description içerisinde ve title içerisinde anahtar kelimeye yer verilmesi gerektiğini söylemek mümkün olabilir.

Breadcrumb Nedir?

Breadcrumb siteniz içerisinde oluşturmuş olduğunuz hiyerarşik düzenin arama motorları botları tarafından anlaşılmasına yardımcı olur. Siteniz içerisindeki kategorilerin alt kategorileri daha anlaşılabilir bir hale gelir ve bu sayede web siteniz içerisindeki ziyaretçilerde istedikleri ürüne veya hizmete daha kolay bir biçimde ulaşırlar. Bu da sitenizin daha kolay ve anlaşılabilir olmasına katkı sağlar
Breadcrumb sayesinde internet kullanıcıların hızlı hareket etmenize yardımcı olursunuz web sitesi içindeki kişiler sabırsızlardır ve kolay bir web sitesi gezintisi isterler. Bredcrumb sayesinde bu sağlanır.

Heading Etiketi Nedir?

H (Heading) Etiketi Nasıl Kullanılır? H Etiketi Doğru Kullanımı Nasıl Olmalı?
Heading etiketi kod dili içerisinde ‘’H’’ olarak belirtilir. Bu etiket sayesinde arama motoru botları web sayfanızın içeriği hakkında bilgi edinir. H etiketleri ‘’H1’’ adı verilen ana başlık etiketi ile başlar ve ‘’H6’’ etiketine kadar devam edebilir.
‘’H’’ Etiketi Nasıl Kullanılır?
‘’H1’’ ve ‘’H6’’ etiketi arasında uygun bir sıralama oluşturulmalı bu etiketler arasında bir hiyerarşi bulunduğu söylenilebilir.
Bu durumda ‘’H1’’ başlığının doğru bir biçimde oluşturulmasının arama motoru botlarının sitenizin içeriğini doğru bir biçimde tespit edebilmesi ve sitenizi tanıması açısından oldukça büyük bir önem taşıdığını söylemek mümkün olabilir.
Bu etiketler arasında düzenli bir sıra oluşturulması gerekir. ‘’H1’’ etiketinden sonra ‘’H2’’ etiketine yer verilmesi gerekmektedir ‘’H1’’ etiketinden sonra ‘’H3’’ veya ‘’H4’’ etiketleri gelmemelidir bu web sayfanızın kodlarının doğru bir biçimde oluşturulmasına ve web sitenizin daha kolay bir şekilde tanımlamasına yardımcı olabilecek bir husustur.

H1 Etiketi Kaç Tane Olmalı?

Web Sitenizin Her Sayfasında Bir Adet H1 Etiketi Bulunmalı
Web sitenizin arama motoru botları tarafından tanınması ve doğru bir şekilde içeriğinin algılanması için web siteleriniz içerisinde bulunan her sayfa içeriğinde H1 etiketine yer vermeniz gerektiği söylenilebilir.
H1 etiketi içerisinde web sayfanız için belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeye yer vermeniz önerilebilir.
H1 etiketini sayfa içeriğinizin en başında kullanmanız gerekir. Bu sayede web sitesi ziyaretçilerinin ilgisini daha kolay bir biçimde çekebilmeniz mümkün olurken arama motoru tarafından web sayfanızın tanınabilirdik derecesinin de yükselebileceğini söylemek mümkün olabilir.

H1 etiketi kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

H1 etiketi kullanırken sadece her web sayfası içeriği için sadece 1 tane etiket kullanmanız önerilir. Birden fazla H1 etiketi arama motoru botlarının siteyi tanımasını güçleştirebilir.
H1 etiketi için belirlenen bir karakter sınırı yoktur. Fakat H1 etiketi web sayfalarının başında bulunacağından mümkün oldukça net ve açıklayıcı olması gerektiği önerilebilir.
H1 etiketi oluştururken sayfanız içerisindeki ana konuyu bu etiketin içerisinde başlıklandırabilirsiniz.
Diğer Heading Etiketlerinin kullanımından bahsedecek olursak ise:
H1 etiketini doğru bir şekilde biçimlendirdikten sonra alt başlıklar için bu etiketlere yer verebilirsiniz.

Web sayfanız içerisinde bulunan başlıkları ve alt başlıkları doğru bir biçimde tasarlamak oldukça büyük bir önem taşır.
Başlık etiketlerine ‘’H’’ etiketleri denilebilir. Arama motorları botları yazı içeriğinden çok yazı başlıklarını tarayarak sayfa ile ilgili fikir edinir.
Web sayfanız içerisinde kullanacağınız ana başlık ise H1 başlığıdır. ‘’H1’’ başlığı sayesinde web sayfasının ne hakkında olduğu ile bilgi edinebilirsiniz.

‘’H2’’ Etiketi Kullanımı

‘’H2’’ etiketinin doğru kullanımı için ise bu etiketin içerisinde web sayfasının ne içerdiği veya web sayfasının özellikleri ile ilgili bir başlık oluşturmanız mümkün olabilir.
Web sayfaları için oluşturulan ve özellikle 1000 kelimenin üzerindeki içerik yazıları için üretilen yazılarda birden fazla H2 etiketine yer verilebilir.
Bu etiket içerisinde yazının içeriğinden ve özelliklerinden bahsedilecek olunduğundan dolayı ayrıntı verilmiş yazılar içerisinde birden fazla başlık H2 etiketi olarak oluşturabilir.

Örnek vermek Gerekirse:

Evcil Hayvan Türleri Nelerdir?

Kedi Bir Evcil Hayvan mıdır?

Köpek Bir Evcil Hayvan mıdır?

Ev İçerisinde Evcil Hayvan Bakımında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Şeklinde örnek vermek mümkün olabilir. Daha sonraki etiketler ise sırası ile devam etmelidir. Hiyerarşi bozulmadan uygun bir düzen oluşturulmalıdır. ‘’H2’’ Etiketinden sonra ‘’H4’’ etiketine yer verilmesi doğru bir seçenek olmayacaktır.
Başlık Etiketleri Neden Kullanılmalı? Başlık Etiketleri Kullanımının Püf Noktaları Nelerdir?
Heading yani ‘’H’’ etiketi kullanırken dikkat edilmesi gereken belirli püf noktalar vardır bu püf noktalara dikkat ederek hem daha iyi bir içerik oluşturabilir hem de SEO’ya uygun olarak bir optimizasyon sağladığınızda web sitenizdeki ziyaretçi sayısınız da artacaktır diyebiliriz.
H1 etiketi oldukça önemli bir etikettir bu etiketi sayfanın en başında kullanmalısınız ve her sayfa için yalnızca 1 tane H1 etiketi bulundurmalısınız. Eğer önemli bir soru cümleniz var ise H1 etiketini bu başlığa yerleştirebilirsiniz.
Örneğin;
‘’SEO nedir?’’ başlığı H1 Etiketi içeren bir başlık olabilir. Bu soru cümlesi konu ile alakalı bir anahtar kelime içeriyor ve yazınız hakkında genel bir bilgi veriyor.
‘’SEO nasıl yapılır’’ H2 başlığı için uygun bir seçenek olacaktır. H1 başlığı içerisinde genel bir tanımdan bahsederken H2 başlığı içerisinde H1 başlığının özelliklerinden bahsedilebilir.
‘’SEO iç optimizasyonu nedir?’’ H3 etiketi olarak kullanılabilir. Bu etiket içerisinde konu biraz daha özelleşiyor ve H2 etiketi ile alakalı olarak yazılıyor.
‘’H’’ etiketi kullanırken hazırladığınız içeriklerin özgün olmasına özen göstermelisiniz. Birbirinin kopyası olan yazılar ve fazla anahtar kelime kullanımı doğru değildir her zaman özgün ve taze içerikler ve kafa karıştırmayan kolay anlaşılabilir içerikler oluşturmayı denemek sizin için faydalı olacaktır.
Temel olarak ‘’H’’ etiketi olarak işaretlediğiniz başlıkların da arama motoru içerisinde yazmak istediğiniz konu ile alakalı temel bir başlık olmasına özen göstermelisiniz.
Özet İle ‘’İç SEO Neleri Kapsar?’’ Diye soracak olursanız:
Sitenizin blacklist’e girip girmediği önemlidir.
Güvenli ve kaliteli bir sunucu kullanılması gerekmektedir.
Web sitenizin yazılım alt yapısı için kullanılan kodların temiz kodlar olması ve doğru kriterler içerisinde optimize edilmiş olması önemlidir.
Kullanıcıya hitap eden bir ara yüz oluşturulmuş olması
Mobil uyumlu bir site oluşturulması ve web sitenizin SSL sertifikasına sahip olması
Yazılarınızın ve görsellerinizin tamamen özgün bir biçimde oluşturulması sizi rakiplerinizin önüne geçirecek önemli bir adımdır. Tamamen benzersiz ve farklı içerikler oluşturarak internet kullanıcılarının dikkatini rahatlıkla çekebilirsiniz.
Sitenizin sürekli güncel olması iç optimizasyon için oldukça önemlidir. Site içerisindeki ürün görselleri sürekli güncel tutulmalı.
Site içerisinde oluşturulan yazılarınızın doğru bir biçimde yazılması yazım hatası bulunmaması ve imla kurallarına uyularak bir içerik oluşturulması oldukça önemlidir.
Web sayfalarınız içerisinde iç link kullanabilirsiniz. Bu sayede ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek ve site içerisinde daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.
‘’İç link nedir?’’ İç linkler aynı zamanda dahili bağlantılar olarak da adlandırılır iteniz içerisinde kullandığınız dahili bağlantılar sayesinde sitenizi daha etkili bir hale getirebilir internet kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. İç link eklemek sayesinde web sayfalarınızın görüntülenmesini arttırabilirsiniz. Web sayfanız içerisinde oluşturduğunuz blog yazılarınıza uygun ve doğru yönlendirmeli linkler ekleyerek kullanıcıların dikkatini çekerken aynı zamanda site içerisinde kolay bir gezinme imkanı da sağlar.
SEO uyumlu makalelerinizin uzun olması sitenizin arama motoru botları tarafından daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur. web sayfalarınız için önerilen metinlerin minimum kelime sayısı 1000 olarak önerilebilir bu etkili bir içerik oluşturmanız ve fazla başlığa yer vermeniz anlamına geliyor bu sayede hem arama motoru botlarının hem de site kullanıcılarının dikkatini kolaylıkla çekebilirsiniz.
İç link kullanarak sitenizin arama motorları tarafından daha çok tanınmasını sağlayabilirsiniz fakat fazla iç link kullanımı doğru olmayabilir. Bu kullanıcılar için kafa karışıklığı oluşturabilir ve iç linkler alakalı ve kaliteli içeriklere yönlendirmiyorsa kullanıcıların
Site içerisinde oluşturduğunuz metinleriniz içinde ilk 100 kelime içerisinde web sayfanız için belirlediğiniz anahtar kelime kullanımına dikkat ederek arama motoru botlarının dikkatini çekebilirsiniz.
Siteniz içerisindeki görsellerin zengin olması ve site içerisinde video kullanılması SEO iç optimizasyonu için gerekliği olan bir etmendir.
Web sitenizin sosyal medya hesaplarını siteniz içerisine ekleyebilirsiniz. Bunun dışında site içerisinde oluşturduğunuz metinler için sosyal medyada kolaylıkla paylaşılmasına yardımcı olacak sosyal medya avatarları ekleyerek daha fazla kişiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Yazdığınız makalelerinizin sonuna konu ile alakalı olan diğer makalelerinizin linklerini ekleyebilir ve internet sitesi kullanıcıların siteniz içerisinde daha uzun bir vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.
Siteniz içerisinde 404 yönlendirmesi bulunmamasına özen göstermelisiniz. Sitenizi güncel tutmayı hedeflerken sildiğiniz içerikler 404 yönlendirmesi olarak görülebilir. Bu bağlantının farklı yönlendirmeler ile düzenlenmesi gerekir.
İç SEO çalışmalarınız için temel noktalara dikkat ederek özenli ve kaliteli bir içerik oluşturduğunuzda web siteniz zaman içerisinde çok daha başarılı bir hale gelebilir. Seo hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ”Seo Nasıl Yapılır?” yazımıza bakabilirsiniz.

Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet dini chat elektronik sigara cinsel sohbet çanakkale psikolog oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı eşya depolama Uluslararası evden eve nakliyat Uluslararası ev taşıma