Aşırı Teknolojinin Sağlığa Zararları

Teknolojinin sağlığa zararları sandığınızdan da çoktur. Son zamanlarda özellikle covid19 sebebiyle evlere kapanmaktan ülke olarak teknolojiye iyice bağlandık. Araştırmalara göre sürekli cep telefonuyla oynayan kişiler bir gün boyunca telefonsuz kaldıklarında rahatsız oluyorlar. 5 kişiden 2si telefonunu cinsel ilişki yaşamaya tercih edebileceğini belirtmekte. Telefonlar ve diğer teknolojik cihazlar her ne kadar hayatı kolaylaştırsa da, fazla kullanımı çok zararlıdır. İşte aşırı teknolojinin sağlığa zararları

1- Telefonu Yatağa Almak

Teknolojinin sağlığa zararlarından biri telefonu yatağa almak. Yastık altına koyulan telefondan yayılan radyasyon insan vücuduna çok zarar veriyor. Eğer illa telefonu yanınızda bulundurmak istiyorsanız onu uçak moduna almanızda fayda var. Telefon haddinden fazla kullanıldığında kanser ve daha birçok sağlık problemine neden olduğu söyleniyor.

2- Telefon Temizliği

Telefon çok hızlı kirlenen bir teknolojik üründür. Sürekli kaydırarak ve elden düşürmeyerek mikroplara, üzerinde yuva yapmaları için davetiye çıkarılmakta. Sonrasında biri aradığında telefon yüze götürülür ve tüm mikropların ağız ve burun yoluyla vücuda girmesi çok kolaylaşır. Aynı zamanda yağ ve kirler yüzde sivilce ve akneye de sebep olabilir. Bu nedenle telefonlar her gün düzenli olarak dezenfekte edilmelidir.

3- Sosyal Medyada Fazla Vakit Geçirme

Özellikle ergenlik çağındaki gençler için telefon ve sosyal medya olmazsa olmaz durumda. Sosyal medya da fotoğraflar paylaşmak her an arkadaşlarıyla iletişim halinde olmak istiyorlar. Ancak hayat sosyal medyadan ibaret değil. Teknolojinin sağlığa zararı olduğu kadar istismara da müsait bir araç olduğu unutulmamalıdır. Sosyal medya da zorbalık ve çevrimiçi mağduriyetlerin en çok yaşandığı yer. Aynı zamanda sosyal medya bağımlılığına depresyonunda sebep olabileceği söyleniyor. Özellikle gençler bunu bir kaçış olarak kullanıyor. Başka bir eksikliği tamamlamak o açığı sosyal medyada kapatmak için arayışta olan genç sayısı çok fazla. Anne ve babalar bu durumda denge kurmalı ancak sosyal medyayı da öcü gibi göstermekten kaçınmalıdır. Akıl vermek değil örnek olmak ve iletişim kurmak bu noktada önemlidir.

4- Çok Yazışma

Teknolojinin sağlığa zararlarından biri, cihazlarla mesajlaşırken çok fazla yazı yazmak bilek ve parmaklarda ağrıya neden olabilmektedir. Sebebi ise sürekli ellere baskı kurmaktır. Sürekli devam ettirilen eylem sonrasında sancı yapıyor. Teknolojik cihazlardan bir müddet uzaklaşmak bunun çözümüdür ancak bu mümkün değilse sesli mesajlardan faydalanabilirsiniz.

5- Yürürken Mesajlaşmak

Yolda yürürken mesajlaşmaya çalışırken kaza geçiren kişi sayısı her geçen gün artmakta. Bu durumu alışkanlık haline getirmemelisiniz. Yolda yürürken gelen mesajlar sabit olacağınız ana kadar bekleyebilir. Ya da sesli mesaj yöntemiyle cevap verebilirsiniz.

6- Uyku Öncesi Telefonla Oynamak

Teknolojinin sağlığa zararlarından biri aşırı ekrana maruz kalmak. Uyumadan önce telefonla oynamak ya da uzun uzun dizi izlemek, gece kalitesiz uykuya ve korkulu rüyalar görmenize sebep olabilir. Özellikle izlenen dizinin konusu bu noktada önemli. Eğer dizi izledikten sonra ya da telefonla çok oynadıktan sonra uyku sorunu yaşıyorsanız, bunu sınırlandırın. Yoksa uyku problemleri ve kâbus görme durumu içinden çıkılmaz bir hal alabilir.

7- Saatlerce Ara Vermeden Çalışmak

Saatlerce hareketsiz kalmanın obeziteye, diyabet ve kalp hastalıklarına neden olduğu söyleniyor. Bu nedenle evden bilgisayar başında çalışan kişilerin hareket etmesi çok önemlidir. Millet olarak teknolojiyi çok seviyor ve kullanıyoruz ancak bu noktada ara verebilmek gerekiyor. İş yerinde ise her 30 dakikada bir ayağa kalkıp biraz hareket edilmelidir.

8- Devamlı Ekran Kaydırma

Uzun süre telefonla oynadıktan sonra aşırı kaydırmadan kaynaklı baş ağrısı yaşanabilir. Beyinin duyular arasında uyum sağlayamamasından kaynaklanan bir problem. Teknolojinin sağlığa zararlarından sadece bir tanesi. Kafa sabitken ekranın bağımsız olarak sürekli kayması. Buna engel olabilmek için ekranı biraz daha yavaş kaydırabilirsiniz.

9- Korkularınızla Yüzleşmek

En ufak bir rahatsız olduğu durumda ve hastalıkta araştırma yaparak hem sosyal hayatta hem iş hayatında sorunlar çıkaran, korkularını depreştiren insanlar var. İnternetten hastalık araştırmak anksiyete bozukluklarına ve panik atağa da sebep olabiliyor. Bunun çözümü ya hiç araştırma yapmamak, ya da daha geniş çaplı bir araştırma yapmak. Sonrasında da doktorunuza başvurmalısınız.

10- Dizüstü Bilgisayar Sıcaklığı

Doğal yoldan baba olmak isteyen erkeklerin dizüstü bilgisayarları masa da kullanması tavsiye edilir. Laptop dizüstünde ısındığında üreme organlarına zarar verebilir ve sperm sayısını düşürebilir. Bu nedenle masa da kullanmak baba olmak için can atan erkekler için en uygun olanı.

Aşırı teknolojinin sağlığa zararları işte bunlar. Teknoloji hayatı kolaylaştıran, bilgiye en kolay ulaşılabilen yer haline gelse de, sağlığınız her şeyden önemli. Bu yüzden önceliğinizi sağlık olarak belirleyip, teknolojiyi kontrollü kullanmayı alışkanlık edinmelisiniz.

Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet dini chat elektronik sigara cinsel sohbet çanakkale psikolog oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı eşya depolama Uluslararası evden eve nakliyat Uluslararası ev taşıma